Протягом століть смажені та мелені кавові зерна збуджували та радували! Але як правильно заварити ароматну каву? Тут немає однозначної відповіді, але є різні способи. Традиційно заварена кава в еспресо-машині, італійський напій із кавника, турецький варіант, приготовлений у тиглі або іншими альтернативними способами.
Гарячий, ароматний, глибокий чорний, іноді з додаванням молока або вершків, він одразу ставить на ноги будь-яку людину. Його можна приготувати навіть у будь-яких невідповідних умовах. Традиційні чи альтернативні методи, безумовно, дозволять отримати той варіант, який найбільше подобається споживачеві.
У гостях, де немає спеціальних пристроїв, у гуртожитку або на дачі можна скористатися доступним методом. Йдеться про звичайну каструлю. Хоча багато джерел і не рекомендують використання цієї ємності, обставини, що виникають, можуть змусити до цього.
Особливості заварювання напою у каструлі:
- Попередньо потрібно знайти потрібну ємність. Найбільш прийнятний варіант – емальований посуд, із щільно пригнаною кришкою. Важливо, щоб усередині не було тріщин та сколів.
- Важливий фактор – вибір помелу. У цьому випадку підійде продукт середнього подрібнення.
- Каструля обполіскується окропом, а потім наповнюється необхідною кількістю води. Відразу необхідно додати цукор за смаком.
- Після закипання вимикаємо конфорку. У нагріту воду засипаємо каву з розрахунку 5-6 ст. л. на 1 літр води.
- Повертаємо посуд на вогонь, не доводити до кипіння не потрібно. Про повну готовність свідчить поява гущі на поверхні.
- Тепер вогонь знову вимикається і напій переходить у стадію наполягання, що триває кілька хвилин.
Все, можна розливати по чашках і отримувати традиційну насолоду.