Коли хочеться кави, а під рукою немає спеціалізованого обладнання, на допомогу приходить винахідливість. Виходом із стану стане побутовий блендер. Деякі моделі мають опцію «подрібнювача» для досягнення найкращих результатів. Як показує практика, тимчасове рішення призначене для поодиноких випадків. Що нам потрібно знати про помеленість кави таким способом?
Як діяти
Смак кави залежить не тільки від сорту та якості зерен або рівня обсмажування. Ступінь помелу плюс тип кавомолки мають величезний вплив. Подрібнення у блендері не буде ідеальним. Отримати повністю відповідний «порошок» не вдасться. Основна проблема - суттєвий зазор між ножами пристрою та стінками. В результаті отриманий продукт не підійде для краплинного заварювання або використання для приготування еспресо.
Етапи роботи з блендером:
- Для отримання потрібного помелу необхідно використовувати ємність невеликого об'єму.
- Пристрій повинен мати кришку, що запобігає розльоту кавової фракції по кухні.
- Ножі блендера призначені для роботи з рідинами та м'якими елементами. Краще використовувати миттєво невеликі порції зерен.
- Кава просто засипається в камеру блендера, яку потім для кращого результату нахиляють трохи набік і перемелюють імпульсами, короткими «скачками».
- Досягти прийнятного результату вдасться після кількох заходів. Додатково рекомендується перемішувати отриманий продукт для підвищення великих елементів кави нагору. Цей прийом забезпечить рівномірність помелу.
Після отримання подрібненої кави можна заварювати звичайним способом. Описаний варіант не підходить для щоденного застосування, але як альтернатива для кількох разів – згодиться. Гурман не залишиться без улюбленого напою.