На сьогоднішній день у світі існує кілька десятків варіантів приготування кави. Звичайно, лідирують за популярністю традиційні способи, але є й зовсім незвичайні. Сьогодні йтиметься про приготування божественного напою за допомогою мікрохвильової печі.
Цей варіант використовується у разі ранкового поспіху або відсутності турки у кухонному арсеналі. Процес приготування відбувається в «автоматичному» режимі, що завжди комфортно.
Перш ніж відправити чашку до пристрою, необхідно покласти 2-3 ложки меленого продукту і додати цукор. Води слід наливати на 2/3 чашки. Далі потужність мікрохвильової печі встановлюється на максимальні значення. Час приготування – приблизно кілька хвилин.
Існують нюанси цього способу, які необхідно врахувати:
- Процес нагрівання будь-якої рідини у мікрохвильовій печі не формує центрів кипіння. В результаті кава може бути перегрітою, що необхідно враховувати при доставлянні. Чашку забирають із пристрою дуже обережно, щоб не отримати опік.
- Виробники пристроїв можуть закласти у мікрохвильову піч різні значення потужності. Тому запропонована тут інструкція має рекомендаційний характер. Бажано попередньо провести експеримент, щоб точно визначити час приготування напою.
- За потреби добавки молока слід використовувати інший алгоритм дій. Спочатку йде нагрівання приблизно 1 хвилину. Потім у чашку додається молоко, і знову відправити напій у мікрохвильову піч на 1 хвилину. Не слід забувати, що молоко здатне утворювати піну при нагріванні. При цьому вміст може просто "втекти".
На думку гурманів, якість напою відрізняється від традиційного варіанту. Смакові властивості будуть насиченими, а аромат майже зникне.
Разом з тим, найкращим способом пригнічення кави звичайно є кавоварка. Використовувати мікрохвильову піч можна іноді, коли інші способи недоступні, але хочеться випити кави. Великий вибір капсульних кавомашин доступний у Міа Кава.