Валстивості кави
Вченим із США вдалося ідентифікувати певні хімічні сполуки, що впливають на ключові характеристики кави.
Мова йде про наступні властивості:
- густота напою;
- терпкість;
- присмак при вживанні;
- структура плівки, що формує післясмак.
Смакові характеристики кави
Традиційно вважалося, що цукор та ліпіди відповідають за смакові відчуття різних сортів. Але детальніший хімічний аналіз дозволив розширити знання про це питання. Для аналізу було обрано найпоширеніші сорти кави. Попередньо оцінку якостей зробили професійні дегустатори.
Використовуючи метод рідинної хроматографії, напій був розділений на 12 фракцій. І знову було проведено дегустацію кожного окремого інгредієнта. Після закінчення експерименту стало ясно, що за терпкість відповідають меланоїдини – речовини з високомолекулярними характеристиками полімерів. На крейдовий присмак впливають амінокислоти, а щодо післясмаку, то тут ключову роль грає кофеілхінова кислота. При цьому висока концентрація даного інгредієнта повністю виключає можливість відчувати післясмак.
Отримані дані важливі з погляду створення нових сортів з орієнтацією на переваги покупців.
Важливо вживати справжню каву оригінал – там і смак буде на висоті. Щоб уникнути підробленої продукції - рекомендуємо купувати каву від офіційних дистриб'юторів у Міа Кава.