Добре зварена кава
Заварена кава хімічно не більш ніж складний розчин. Крім плаваючих частинок у чашці є багато розчинених речовин, таких як кислоти, алкалоїди, вуглеводи, ліпіди, білки. Всі ці речовини відіграють роль у формуванні ідеальної кави.
Добре зварену каву можна назвати чудовою, якщо компоненти, відповідальні за аромат, присутні в ній у науково обґрунтованій пропорції. При цьому необхідно щоб фінальний об'єм рідини становив максимум 35 мл. І нижня межа не можна, щоб опускалася менше позначки в 25 мл. Надійна кавоварка повинна нагнітати тиск не більше півхвилини. У цьому температурні показники перебувають у діапазоні 92-95°C. Тривалість варіння півхвилини – не більше.
Смакові відчуття
Смакові відчуття ідеального напою залежить від багатьох чинників, зокрема:
- від сорту;
- від умов вирощування і виробничої площі;
- умов бродіння;
- тривалості перевезення;
- обсмаження (це напевно, саме головне).
У випадку, якщо все додано до правильно вирощеної, ретельно зібраної, обробленої та обсмаженої кави, залишається завдання поставити крапку на «і» після ретельної підготовки з правильним помелом.
Як приготувати ідеальну каву
При приготуванні улюбленого напою грає роль:
- тонкість помелу;
- час виймання;
- частка сировини;
- якість води;
- кількість зерен і міцність.
Порушення цих параметрів призведе до зміни смакових якостей. Це може бути особистим вибором гурмана, але ідеалу вже не вийде.