Рецепт ідеальної кави

21 Листопада 2021

Добре зварена кава

Заварена кава хімічно не більш ніж складний розчин. Крім плаваючих частинок у чашці є багато розчинених речовин, таких як кислоти, алкалоїди, вуглеводи, ліпіди, білки. Всі ці речовини відіграють роль у формуванні ідеальної кави.

Добре зварену каву можна назвати чудовою, якщо компоненти, відповідальні за аромат, присутні в ній у науково обґрунтованій пропорції. При цьому необхідно щоб фінальний об'єм рідини становив максимум 35 мл. І нижня межа не можна, щоб опускалася менше позначки в 25 мл. Надійна кавоварка повинна нагнітати тиск не більше півхвилини. У цьому температурні показники перебувають у діапазоні 92-95°C. Тривалість варіння півхвилини – не більше.

Смакові відчуття

Смакові відчуття ідеального напою залежить від багатьох чинників, зокрема:

  • від сорту;
  • від умов вирощування і виробничої площі;
  • умов бродіння;
  • тривалості перевезення;
  • обсмаження (це напевно, саме головне).

Идеальный кофе - как приготовить

У випадку, якщо все додано до правильно вирощеної, ретельно зібраної, обробленої та обсмаженої кави, залишається завдання поставити крапку на «і» після ретельної підготовки з правильним помелом.

Як приготувати ідеальну каву

При приготуванні улюбленого напою грає роль:

  • тонкість помелу;
  • час виймання;
  • частка сировини;
  • якість води;
  • кількість зерен і міцність.

Порушення цих параметрів призведе до зміни смакових якостей. Це може бути особистим вибором гурмана, але ідеалу вже не вийде.

Вернутися до переліку публікацій